Ακαδημαϊκό πρόγραμμα εξειδίκευσης στην επιχειρηματική αναλυτική και αναλυτική δεδομένων σε συνεργασία με τη SAS

Πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα Ακαδημαϊκής Εξειδίκευσης

Οι συμμετέχοντες στο ΠΜΣ Κυβερνοασφάλεια και Επιστήμη Δεδομένων που 1) βρίσκονται στο τρίτο εξάμηνο του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους, 2) βρίσκονται στη διαδικασία εκπόνησης της μεταπτυχιακής τους διατριβής και 3) έχουν πρόσφατα αποφοιτήσει, έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο σεμινάριο με τίτλο: “Business and Data Analytics” (“Ακαδημαϊκή εξειδίκευση”), το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της SAS και το οποίο θα οδηγήσει, μετά από αξιολόγηση, στην απονομή πιστοποιητικού και σχετικού σήματος για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την υπογραφή της SAS και του ΠΜΣ Κυβερνοασφάλεια και Επιστήμη Δεδομένων.

Το πρόγραμμα ακαδημαϊκής εξειδίκευσης της SAS είναι ιδιαίτερα αναγνωρισμένο παγκοσμίως και διεξάγεται εδώ και πολλά χρόνια παγκοσμίως σε συνεργασία με μεγάλο αριθμό κορυφαίων πανεπιστημίων. Μπορείτε να δείτε τον πλήρη κατάλογο των πανεπιστημίων που συνεργάζονται με τη SAS για τις σχετικές Ακαδημαϊκές Ειδικεύσεις ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.sas.com/en_us/learn/academic-programs/specializations/programs.html

Η παρακολούθηση του προγράμματος ακαδημαϊκής εξειδίκευσης είναι προαιρετική. Τα δίδακτρα εξαρτώνται από το ποσοστό συμμετοχής, αλλά δεν θα υπερβαίνουν τα 500 ευρώ ανά συμμετέχοντα.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 39 ώρες. Οι διαλέξεις και οι πρακτικές συνεδρίες θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Πειραιώς και ταυτόχρονα θα μεταδοθούν ηλεκτρονικά, ώστε οι συμμετέχοντες να έχουν τη δυνατότητα να τις παρακολουθήσουν μέσω της πλατφόρμας MS Teams. Τα περιεχόμενα του προγράμματος έχουν ως εξής:

  • Προγραμματισμός SAS για πρόσβαση, διαχείριση και επεξεργασία δεδομένων με χρήση του SAS Studio στο SAS Viya
  • Οπτικοποίηση και υποβολή εκθέσεων δεδομένων με τη χρήση του SAS Visual Analytics στο SAS Viya
  • Χρήση του SAS Visual Data Mining and Machine Learning στο SAS Viya για την εφαρμογή τεχνικών Data Mining/ Machine Learning
  • Εφαρμογές των τεχνικών μηχανικής μάθησης σε πραγματικές επιχειρηματικές εφαρμογές, όπως μοντέλα απόκρισης πελατών και διαχείριση εκστρατειών, ανάλυση καλαθιού αγοράς και τμηματοποίηση πελατών.

Οι μαθητές που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα έχουν επίσης τα ακόλουθα πρόσθετα οφέλη:

  • Δωρεάν πρόσβαση στο εκπαιδευτικό λογισμικό SAS: SAS Viya for Learners, SAS OnDemand for Academics
  • Πλήρες εκπαιδευτικό υλικό: διαφάνειες μαθημάτων σε μορφή pdf, σύνολα δεδομένων για την εξάσκηση των εννοιών που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια των συνεδριών, μελέτες περιπτώσεων και πρακτικές ασκήσεις, δωρεάν πρόσβαση στον ιστότοπο με τίτλο skills builder, που περιέχει σημειώσεις μαθημάτων e – learning courses και άλλο εκπαιδευτικό υλικό.
  • Δυνατότητα συμμετοχής στην επαγγελματική πιστοποίηση SAS με τίτλο “SAS® Certified Specialist”: Machine Learning Using SAS Viya 3.5″ με ένα μικρό επιπλέον κόστος.

Οι συμμετέχοντες που θα περάσουν επιτυχώς τη διαδικασία αξιολόγησης (έργο σχετικό με την αξιοποίηση δεδομένων του πραγματικού κόσμου για τη λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων ενός οργανισμού, γραπτές εξετάσεις και παρουσίαση του έργου) θα αποκτήσουν τις ακόλουθες δεξιότητες:

Επίσης, θα τους απονεμηθεί το πιστοποιητικό του προγράμματος υπογεγραμμένο από την SAS και το ΠΜΣ Κυβερνοασφάλεια και Επιστήμη Δεδομένων, καθώς και ένα ψηφιακό σήμα για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, π.χ. LinkedIn, το οποίο παρουσιάζεται στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.credly.com/org/sas/badge/sas-university-of-piraeus-academic-specialization-i.1

Η συνεργασία με τη SAS τελεί υπό την έγκριση του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ακαδημαϊκή εξειδίκευση SAS μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη γραμματεία του ΠΜΣ (Τ: 210-4142263, Email: infodept@unipi.gr).