Καλωσόρισμα του Διευθυντή

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών ΣπουδώνΚυβερνοασφάλεια και Επιστήμη Δεδομένων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, διανύει το τρίτο ακαδημαϊκό έτος. Μετά από μια επιτυχημένη εκκίνηση κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, είμαστε υπερήφανοι για την εγγραφή υψηλής ποιότητας και κινήτρων φοιτητών, καθώς και για την παροχή ενός υπερσύγχρονου ακαδημαϊκού προγράμματος, που βασίζεται στη συγχώνευση δύο τομέων αιχμής τηε επιστήμης της πληροφορικής.

Ως Διευθυντής του ΠΜΣ για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, το όραμά μου είναι να διασφαλίσω τη συνεχή βελτίωση του προγράμματός μας, τόσο σε ακαδημαϊκό όσο και σε οργανωτικό επίπεδο. Μαζί με τη Συντονιστική Επιτροπή του ΠΜΣ, είμαστε αφοσιωμένοι στο να διασφαλίσουμε ότι οι εγγεγραμμένοι φοιτητές θα λάβουν επικαιροποιημένη εκπαίδευση, προηγμένες γνώσεις, πρακτικές δεξιότητες και ερευνητική εμπειρία αιχμής στις θεωρίες, τις τεχνολογίες και τις εφαρμογές της κυβερνοασφάλειας και της επιστήμης των δεδομένων. Λαμβάνοντας υπόψη τις διαρκώς εξελισσόμενες τεχνολογικές και ακαδημαϊκές εξελίξεις, καθώς και την ανατροφοδότηση από τους φοιτητές μας, φέτος εφαρμόσαμε μικρής κλίμακας αλλά πολύ στοχευμένες αλλαγές στο ΠΜΣ μας. Στόχος μας ήταν να καλύψουμε πρόσθετες πτυχές της κυβερνοασφάλειας και της επιστήμης των δεδομένων, καθώς και να προσφέρουμε στους φοιτητές μας περισσότερες εναλλακτικές για τα μαθήματα επιλογής.  Η ομάδα των διδασκόντων μας αποτελείται από εξαιρετικά έμπειρους καθηγητές, διεθνώς αναγνωρισμένους στους τομείς της κυβερνοασφάλειας και της επιστήμης των δεδομένων, δημιουργώντας ένα μοναδικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα.

Ο διαρκής στόχος όλου του προσωπικού είναι να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε το πρόγραμμά μας όσον αφορά τη διδασκαλία, την έρευνα, το εργαστήριο και άλλες δραστηριότητες με:

  1. Υποστήριξη των μαθημάτων μας (σε επίπεδο εργαστηριακών συνεργατών, υποδομών κ.λπ.) από τα συνεργαζόμενα ερευνητικά εργαστήρια του Πανεπιστημίου Πειραιώς, δηλαδή το Εργαστήριο Κυβερνοασφάλειας, το Εργαστήριο Επιστήμης Δεδομένων, το Εργαστήριο Συστημάτων Υποστήριξης Αποφάσεων, το Εργαστήριο Ενσωματωμένων Συστημάτων και το Εργαστήριο Έρευνας Δικτύων.
  2. Επέκταση των ήδη καθιερωμένων συνεργασιών μας με επιτυχημένους παρόχους εκπαιδευτικών πλατφορμών, τόσο στον τομέα της κυβερνοασφάλειας όσο και της επιστήμης των δεδομένων.
  3. Επέκταση των ήδη καθιερωμένων συνεργασιών μας με φορείς πιστοποίησης, προκειμένου να παρέχουμε ευκαιρίες στους σπουδαστές μας για συνεχή κατάρτιση και πιστοποίηση.
  4. Παροχή ενημέρωσης σε φοιτητές και ερευνητές σε διάφορα στάδια σταδιοδρομίας, επεκτείνοντας τις αλληλεπιδράσεις μας με τις επιχειρήσεις και τη βιομηχανία.

Εξερευνήστε τον ιστότοπο για να ενημερωθείτε για τα μαθήματα, την έρευνα, τους συνεργαζόμενους φορείς, τις εκδηλώσεις και άλλα. Είτε είστε υποψήφιος φοιτητής, μέλος της κοινότητας του Πανεπιστημίου Πειραιώς, είτε πιθανός συνεργάτης από τη δημόσια διοίκηση ή τη βιομηχανία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας με ερωτήσεις ή ιδέες.

Ειδικά για τους υποψήφιους φοιτητές: ελπίζουμε ότι το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Κυβερνοασφάλεια και την Επιστήμη Δεδομένων θα αποτελέσει ιδανικό συνεργάτη για τα μελλοντικά σας επαγγελματικά σχέδια. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί σας για την επίτευξη των στόχων σας!

Καθηγητής Παναγιώτης Κοτζανικολάου
Διευθυντής